Notícies recents

La variació salarial mitja pactada per als convenis registrats fins el 31 de juliol puja al 1,33%, increment que es situa al 1,10 % per als convenis d'empreses, mentre que per als d'àmbit superior puja al 1,34%. Segons les dades provisionals que recull l'Estadística de Convenis Col·lectius, publicada aquest dimecres per el Ministeri de Treball i Seguretat Social, la jornada mitja pactada per al total dels convenis es situa en 1.752,2 hores a l'any per treballador. Per als convenis d'empresa és de 1.720,1 hores, mentre que per als d'àmbit superior a l'empresa puja fins les 1.754,9 hores. En els set primers mesos d'aquest any s'han depositat en els registres de les diferents autoritats laborals un total de 689 inaplicacions de convenis, que afecten a 13.781 treballadors. 

Data publicació: 10/08/2017

En concret, el 86,4% cotitza per el mínim de 893,1 euros, percentatge que supera considerablement el 90% quant l'edat és inferior als 40 anys, segons les dades del primer semestre publicats per el Ministeri de Treball i Seguretat Social i recollits en un informe de la Federació d'autònoms ATA. La tendència canvia però segons s'aproxima a l'edat de jubilació: a partir dels 55 anys el 29% cotitza per una base superior a la mínima. L'estudi també mostra el bon moment que està vivint el col·lectiu en termes de creació de Treball. Els autònoms crearen un de cada quatre treballs a Espanya entre gener i juny. Més concretament, el 23% dels 454.946 nous treballs. El ritme de creixement en les dones fou del 1,4%, lleugerament superior al 1,1% registrat per els autònoms masculins.

Data publicació: 08/08/2017

El plus de antiguitat i el de millora personal son compensables, tal i com ho determina el TS, en una sentència que recolza el recurs d'un treballador contra la decisió de la seva empresa de neutralitzar un complement amb l'altre. La resolució raona que es tracta de conceptes que no obeeixen "a condicions de treball singulars", sinó que, per el contrari, són de naturalesa personal i, per tant, són "homogenis".

Data publicació: 04/08/2017

Per a vigilar-ho s'obligarà a depositar cada factura en un registre electrònic. L'aprovació en el Congrés dels Diputats de la Llei de Contractes del Sector Públic tanca a les pimes front a la morositat que pateixen, sobretot per part de les grans constructores. La norma permet inclús que les Administracions Públiques paguin directament les factures de les empreses subcontractades, restant l'import corresponent als contractistes, sempre que així ho pertoqui. El text s'ha enviat al Senat per al seu vistiplau.

Data publicació: 01/08/2017
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
(veure)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.