Notícies recents

9/27/2022

La Inspección de Trabajo va a vigilar la contratación de los trabajadores fijos discontinuos. Especialmente, en "algunos sectores",

La Inspección de Trabajo va a vigilar la contratación de los trabajadores fijos discontinuos. Especialmente, en "algunos sectores", como la educación, "en los que se cometen abusos en este terreno desde hace décadas". No sólo con la contratación de profesores, sino también entre el personal de los comedores o de limpieza, afirma la Ministra de Trabajo. En el último año, e incluso antes de que entrase en vigor la reforma laboral en el pasado enero, la Inspección ha descubierto 14.601 empresas con trabajadores fijos discontinuos en situaciones irregulares. Eso ha conseguido la transformación de 25.870 contratos en fijos ordinarios. El 45,77 % de los empleos analizados. El contrato fijo discontinuo es uno de los preceptos más destacados de la reforma laboral. El Gobierno lo ha convertido en una fórmula más de empleo estable para sustituir a los contratos temporales. En esta línea de hacer cumplir la reforma laboral, anunció la inmediata puesta en marcha de un plan específico de la Inspección para revisar la situación de más de 290.000 trabajadores de tiempo parcial sobre los que tienen "indicios de que están realizando jornadas superiores a las declaradas". Por lo tanto, para reducir las horas extraordinarias que las empresas no pagan.

9/23/2022

Una empresa es sancionada por dar valoraciones negativas de una exempleada cuando llamaban para pedir referencias.

Nulidad radical de la conducta empresarial consistente en proporcionar valoraciones negativas de una exempleada a terceras empresas que la querían contratar y que llamaban para pedir referencias. Y en este caso, podría ser lícito que el responsable criticase el desempeño laboral de la empleada, pero se convierte en improcedente cuando realiza valoraciones relacionadas con el embarazo y con las demandas interpuestas por aquella para la reducción de jornada. Es lícita la grabación del gerente de una de las empresas en relación a contratación laboral de la trabajadora.

9/21/2022

Transportes se pronuncia sobre la prórroga de los VTC.

El Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana ha resuelto a favor solo 95 de las alrededor de 4.000 reclamaciones realizadas por los dueños de licencias de VTC, que solicitaron una prórroga para continuar su actividad urbana a partir del 30 de septiembre de este año. A falta de unos días para que concluya el periodo transitorio, Transportes ha desestimado la gran mayoría de esas reclamaciones que pedían una moratoria adicional a los 4 años. En cuanto a las 95 admitidas, Transportes concede una indemnización complementaria muy diferente para cada caso, que oscila entre 1 año y 16 años de ampliación para que esos tenedores de licencias continúen con su actividad de transporte de viajeros en zonas urbanas.

9/15/2022

L'economia submergida s'erigeix com a única solució per a moltes famílies monoparentals.

Davant la urgència d'ingressos econòmics per fer front a les despeses mensuals, treballar sense cotitzar a la Seguretat Social és l'única sortida realista que troben el 72% de les dones aturades amb fills enquestades per al 10è Informe Monomarentalitat i Ocupació de la Fundació Adecco. La jornada a temps parcial és la que s'ajusta més a les necessitats de les llars monomarentals consultades. En concret, el 65,7% de les dones aturades estan buscant una feina amb jornada reduïda, per ocupar-se dels fills a les tardes.

9/13/2022

L'impacte de la llei del Teletreball.

Els experts critiquen l'interès escàs per revisar la norma. Les estadístiques distorsionen l'impacte real de la Llei del Teletreball. Davant l'elevat nombre de llacunes, s'adverteix de l'alt grau de judicialització a què porta la redacció actual de la norma i el desconeixement sobre el seu abast real, davant la manca d'estadístiques dissenyades per al teletreball. "Potser només demandes judicials, amb eventual actuació prèvia de la Inspecció de Treball i de la Seguretat Social, i tenir dades estadístiques fiables sobre la magnitud del 'teletreball assalariat no regular' a Espanya permeti desembocar que es reguli específicament i positivament la matèria" .

9/8/2022

El nou sistema de cotització dels autònoms apunta a l'augment de la figura del fals autònom i al millor tractament del col·lectiu davant dels assalariats

Aquesta reforma té alguns efectes negatius, segons l'estudi de l'economista investigador de Fedea i expert en Seguretat Social. Entre altres coses, i segons justifica la seva anàlisi, podria fomentar la figura del fals autònom; augmentar la inequitat entre els assalariats i els autònoms, afavorint aquests últims o resultar neutra en termes d'ingressos però no de despeses a mitjà i llarg termini. La decisió d'establir per a una bona part dels treballadors autònoms bases i quotes inferiors als mínims del Règim General d'assalariats per a un contracte a temps complet, pot generar competència deslleial amb les empreses i aprofundeix el risc de l'ús de la figura del fals autònom disminuint la qualitat de l'ocupació". Un altre frau susceptible de dur-se a terme: "l'ocultació d'ingressos pels autònoms per pagar menys quota, afectant també la recaptació de l'IRPF i l'IVA". Amb rendiments nets superiors a la pensió màxima els autònoms cotitzen sempre per sota d'aquesta i, per tant, no estan obligats a fer l'esforç exigit als treballadors assalariats la base de cotització màxima dels quals és superior en un 28% a la pensió màxima. La relació entre els rendiments nets declarats pels afiliats al RETA i la base mínima de cotització de cada tram és decreixent a mesura que augmenten els rendiments.

9/6/2022

El Consell de Ministres té previst aprovar avui un nou règim laboral per a les empleades de la llar

El Consell de Ministres té previst aprovar avui un nou règim laboral per a les empleades de la llar que inclourà, entre altres qüestions, el dret d'aquestes treballadores a cotitzar per desocupació i, en conseqüència, a cobrar la prestació i els subsidis per atur en el cas de perdre la feina. Així mateix, el Reial decret llei que recollirà aquestes novetats tipificarà també la causalitat de l'acomiadament d'aquestes treballadores (nou de cada deu són dones) i eliminarà l'actual figura de l'acomiadament per desistiment, que permet a l'ocupador rescindir el contracte sense cap justificació, segons van confirmar ahir fonts governamentals. Tot i això, des de l'Associació de Dones Empleades de Llar i Cures (SEDOAC) asseguraven ahir que reben amb “sensació agredolça” la convalidació del Conveni 189 de l'OIT que durà a terme avui el Consell de Ministres, ja que no inclou totes les reivindicacions del col·lectiu. Així, han lamentat que es mantinguin les treballadores de la llar en un règim especial de la Seguretat Social o que no es posi fi al règim d'interna.

9/1/2022

La Direcció General de Tributs ha aclarit els requisits per accedir a la tributació conjunta a l'IRPF.

La Direcció General de Tributs ha aclarit els requisits per accedir a la tributació conjunta a l'IRPF. Es pot accedir a aquest sistema malgrat tenir el títol de família monoparental. En concret, resol que la mare podrà optar per tributació conjunta amb el seu marit i el fill actual, encara que no sigui comú. La DGT, en una consulta vinculant, analitza un supòsit en què la mare ha obtingut el títol de família monoparental perquè el pare del menor ha deixat de contribuir a manutenció. La DGT avala la tributació conjunta amb la nova parella amb qui ha contret matrimoni i que no és pare biològic del seu fill. D'aquesta manera, la unitat familiar estarà composta pel matrimoni i el fill, i és indiferent que sigui comú o no.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Acceptar
Com configurar