Notícies recents

10/08/2017

La variació salarial mitja pactada per als convenis registrats fins al 31 de juliol puja al 1,33%,

La variació salarial mitja pactada per als convenis registrats fins el 31 de juliol puja al 1,33%, increment que es situa al 1,10 % per als convenis d'empreses, mentre que per als d'àmbit superior puja al 1,34%. Segons les dades provisionals que recull l'Estadística de Convenis Col·lectius, publicada aquest dimecres per el Ministeri de Treball i Seguretat Social, la jornada mitja pactada per al total dels convenis es situa en 1.752,2 hores a l'any per treballador. Per als convenis d'empresa és de 1.720,1 hores, mentre que per als d'àmbit superior a l'empresa puja fins les 1.754,9 hores. En els set primers mesos d'aquest any s'han depositat en els registres de les diferents autoritats laborals un total de 689 inaplicacions de convenis, que afecten a 13.781 treballadors. 

08/08/2017

Casi nou de cada deu autònoms no superen la base mínima de cotització.

En concret, el 86,4% cotitza per el mínim de 893,1 euros, percentatge que supera considerablement el 90% quant l'edat és inferior als 40 anys, segons les dades del primer semestre publicats per el Ministeri de Treball i Seguretat Social i recollits en un informe de la Federació d'autònoms ATA. La tendència canvia però segons s'aproxima a l'edat de jubilació: a partir dels 55 anys el 29% cotitza per una base superior a la mínima. L'estudi també mostra el bon moment que està vivint el col·lectiu en termes de creació de Treball. Els autònoms crearen un de cada quatre treballs a Espanya entre gener i juny. Més concretament, el 23% dels 454.946 nous treballs. El ritme de creixement en les dones fou del 1,4%, lleugerament superior al 1,1% registrat per els autònoms masculins.

04/08/2017

El plus d'antiguitat i el de millora personal són compensables

El plus de antiguitat i el de millora personal son compensables, tal i com ho determina el TS, en una sentència que recolza el recurs d'un treballador contra la decisió de la seva empresa de neutralitzar un complement amb l'altre. La resolució raona que es tracta de conceptes que no obeeixen "a condicions de treball singulars", sinó que, per el contrari, són de naturalesa personal i, per tant, són "homogenis".

01/08/2017

Les empreses que treballen per a les Administracions no podran pagar tard als seus proveïdors.

Per a vigilar-ho s'obligarà a depositar cada factura en un registre electrònic. L'aprovació en el Congrés dels Diputats de la Llei de Contractes del Sector Públic tanca a les pimes front a la morositat que pateixen, sobretot per part de les grans constructores. La norma permet inclús que les Administracions Públiques paguin directament les factures de les empreses subcontractades, restant l'import corresponent als contractistes, sempre que així ho pertoqui. El text s'ha enviat al Senat per al seu vistiplau.

27/07/2017

El Ministeri d'Economia ha elaborat un 'Informe sobre creixement empresarial' on s'aposta per eliminar o modificar aquelles línies que, per numero de treballadors o facturació...

¨El Ministeri d'Economia ha elaborat un 'Informe sobre creixement empresarial' en el que s'aposta per eliminar o modificar aquelles línies que, per numero de treballadors o facturació que operen actualment en la legislació espanyola i que dificulten que les empreses augmenten la seva mida, ja que continuar seguint pimes té avantatges fiscals i d'altre tipus. Per a eliminar aquest "efecte esglaó" plantejarà diferents alternatives, i una d'elles és eliminar els mínims per número de treballadors (actualment es diferencia entre 10, 50 i 250 empleats) o per altre xifra de facturació (els més repetits en la legislació actual són 10,6 i 2 milions d'euros) quan la regulació depenent de la mida no resulti necessària o proporcionada. Altre alternativa que defensa Economia és substituir els mínims vinculats a la mida per algun altre mínim. El 'phase out' de la regulació és un altre de les opcions que estudia el Govern. Es tracta d'una opció seguida en les normes d'auditoria i comptabilitat, on la regulació només s'activa si l'empresa sobrepassa els límits durant dos exercicis seguits.

25/07/2017

La taxa anual de l'Índex de Preus Industrials (IPRI) general al mes de juny és del 3,2%,

La taxa anual de l'Índex de Preus Industrials (IPRI) general al mes de juny és del 3,2%, dos punts per sota de la registrada al maig, segons l'INE. Per destí econòmic dels bens, entre els sectors industrials amb influència negativa destaquen: Energia, que presenta una taxa del 5,8%, el que suposa 7,5 punts menys que la del mes passat, conseqüència de la baixada de preus del Refí de Petroli. Bens intremitjos, la seva variació anual es situa al 2,8%, sis dècimes per sota de la de maig. Destaca a aquesta evolució el descens dels preus de la Fabricació de productes químics bàsics, compostos nitrogenats, fertilitzants, plàstics i cautxú sintètic en formes primàries. Bens de consum no durador, amb una taxa del 2,4%, quatre dècimes inferior a la de maig. Aquest comportament es deu, fonamentalment, a la baixada dels preus de la Fabricació d'olis i greixos vegetals i animals. La taxa mensual dels preus industrials és del 0,1%. 

21/07/2017

Els recursos de la Garantia Juvenil, en l'àmbit europeu, s'incrementen a l'any 2017...

Els recursos de la Garantia Juvenil, en l'àmbit europeu, s'incrementen a l'any 2017 i vindran 837 milions més a Espanya, producte de la cofinanciació espanyola i europea, i sumarem com Garantia Juvenil a Espanya més de 3.200 milions d'euros fins l'any 2023 per  invertir-ho en joves”, va anunciar la ministra de Treball i Seguretat Social. En aquest sentit s'ha referit a l'impuls que s'ha donat al contracte de formació i aprenentatge per a que els joves es formin i a la vegada entrin al mercat de treball, mitjançant un bonus de garantia juvenil de 430 euros, que es sumará al salari de conveni que paguen les empreses per aquest contracte de formació. La bonificació a les empreses que converteixin el contracte de formació i aprenentatge a indefinit pot arribar a 4.800 euros.

18/07/2017

Les plataformes digitals dedicades al lloguer estacional estan analitzant al detall el decret pel que Hisenda...

Les plataformes digitals dedicades al lloguer estacional estan analitzant al detall el decret pel que Hisenda s'ha proposat obligar a facilitar tot tipus d'informació sobre les persones que, a través de les seves webs, lloguen habitatges a turistes. Fonts jurídiques consideren que el punt més delicat sobre la protecció de dades es concentra en tota aquella informació que les webs haurien de començar a sol·licitar per entendre a Hisenda i que "no són necessaris per al negoci". Per exemple, citen la referència cadastral o la identificació obligatòria del propietari (tot i que no sigui el que llogui). “Les dades personals estan sota la llei de protecció de dades i privacitat molt estrictes". Alhora, defensen que s'ha de diferenciar entre "tenir accés a dades" i "tenir accés a detalls personals", i fan referència a la directiva que considera dades personals, que permeten identificar a una persona.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.