Notícies recents

6/1/2023

Cambio de criterio sobre las exenciones fiscales en IS por venta de filiales.

Hacienda permitirá a las empresas la deducción en el impuesto aunque la filial vendida no haya iniciado materialmente su actividad. La DGT, en una consulta vinculante del 12 de abril, aplica el criterio del TS, la AN y el TEAC y vuelve a su posición previa a 2021 al reconocer que una compañía tiene actividad económica aunque no haya iniciado su actividad comercial. Tributos se manifiesta así en el caso de una sociedad española dedicada al juego que en 2019 creó otra firma para el desarrollo y explotación de apuestas y juegos online. Tres años después, en 2022, con esta empresa de juego online aún sin iniciar la actividad material, pero habiendo hecho las gestiones para la consecución de licencias, la matriz vendió el 100% de la sociedad y pregunta a Hacienda si puede aplicarse la exención en el IS.

5/30/2023

Quien reciba una devolución por cláusulas abusivas en la hipoteca debe devolver a Hacienda la parte deducida en IRPF.

. La DGT aclara que cuando se condena a una entidad financiera a devolver al consumidor los importes que ha pagado de más, si esas cantidades han formado parte de la base de la deducción por inversión en vivienda habitual, "se perdería el derecho a practicar la deducción en relación con las mismas, lo que obliga a regularizar tal situación tributaria". Aunque los ejercicios en los que se practicó la deducción por inversión en la adquisición de vivienda habitual pudieran estar prescritos, "no lo está la obligación de regularizar el importe de las deducciones indebidamente practicadas, porque dicha obligación surge en el periodo impositivo en que se incumplen los requisitos que dieron derecho a la deducción". Por otro lado, la subrogación o novación de la hipoteca no acaba con el derecho a deducción en el IRPF.

5/25/2023

El TC avala la tributació a IRPF de les herències en vida

El Ple considera que no hi ha doble imposició perquè la capacitat econòmica que es tributa en aquest impost és diferent de la que es grava a l'impost sobre successions i donacions. Pel que fa al tracte dispar, el Constitucional assenyala que els pactes o contractes successoris tenen efectes en el present, circumstància que el legislador pot legítimament tenir en compte per no aplicar-los el mateix tractament fiscal que a les transmissions per mort. Aquesta sentència ha estat aprovada per la majoria del Ple, però no per unanimitat, ja que ha comptat amb dos vots particulars, que indiquen que la regulació impugnada estableix “discriminacions arbitràries” entre contribuents entre els quals no hi ha cap raó objectiva de diferenciació.

5/23/2023

El Suprem unifica doctrina sobre els autònoms que es troben en situació de jubilació activa.

Poden percebre la totalitat de la pensió si tenen contractat un treballador per compte d'altri sempre que aquesta ocupació estigui lligada al desenvolupament de l'activitat empresarial de l'autònom. L'accés a la totalitat de la pensió correspon a una situació excepcional, aplicat com una mesura de protecció per als empleats contractats per compte d'altri no perdin la feina. Per accedir al 100% de la pensió, el desenvolupament de l'activitat de la persona contractada ha d'estar "directament relacionada amb la que efectua el treballador autònom a què se li permet aquesta concreta modalitat de jubilació en les avantatjoses condicions que la llei configura" , concreta.

5/18/2023

41 pimes del sector industrial han sol·licitat adherir-se al programa pilot de quatre dies laborals.

Segons ha informat el Ministeri d'Indústria, Comerç i turisme, provenen d'empreses situades a 13 comunitats autònomes diferents, la majoria a Catalunya, amb 11 inscripcions. Després de l'expiració del termini de presentació de sol·licituds, comença l'avaluació dels projectes presentats que seran resolts en un termini màxim de cinc mesos. Si s'han aprovat les sol·licituds, la reducció de la setmana laboral modularà les jornades de 503 treballadors. Durant el període de presentació de sol·licituds, obert a mitjan abril i que s'ha prolongat durant un mes, es van rebre un total de 165 peticions d'informació d'entitats de diversos sectors.

5/16/2023

La Seguretat Social ha de reclamar la devolució de les bonificacions per paternitat a milers d'autònoms.

Segons diversos experts, la Seguretat Social emprarà com a argument l'Estatut del Treballador Autònom, la reforma del qual va entrar en vigor l'1 de gener, on s'establien les condicions per beneficiar-se d'una bonificació del 100% en les quotes aportades al RETA quan un treballador per compte pròpia és pare o mare. Això motivarà que reclami a milers de treballadors autònoms la devolució de la bonificació de les seves quotes al RETA per paternitat o maternitat obtinguda fins al 31-12-2022. Segons indiquen els experts, “la tresoreria està reclamant quantitats a partir d'uns 1.200 euros. Això, sense comptar amb el recàrrec que podrien afegir a la quantitat”, diuen.

5/11/2023

El TS es pronuncia sobre els acomiadaments en període de prova en fixar-ne la durada.

Les empreses no poden desistir dels treballadors perquè no han superat el període de prova si no s'han establert prèviament les dates d'inici i final d'aquesta prova. A més a més, el període no tindrà validesa i l'acomiadament passa a ser improcedent. La Sala argumenta que la fixació del període de prova és un dret mínim dels treballadors la motivació dels quals "té causa en les seves conseqüències (desistiment sense dret a indemnització) dels treballadors". El fet que no es marqui un període de prova concret genera una situació d'incertesa i inseguretat jurídica per als treballadors que desconeixen completament si superaran el període de prova o quan seran acomiadats en el termini que apunta la normativa dels treballadors .

5/9/2023

Avui s'aprovarà la línia ICO per facilitar la compra d'habitatges a joves i famílies amb menors a càrrec.

El càlcul de persones que es beneficiaran d‟aquesta línia de l‟ICO, en una estimació preliminar, es xifra en 50.000. A falta dels detalls definitius, que es donaran a conèixer a la roda de premsa després del Consell de Ministres, el Govern ha difós els requisits per poder aspirar als avals. El primer a complir és la condició de ser menor de 35 anys o tenir menors a càrrec. A més d'això, caldrà acreditar ingressos per sota dels 37.800 euros, o del doble, si en són dos els signants, o fins a 64.000 euros en famílies monoparentals. D'altra banda, fonts del ministeri van indicar que els avals podrien variar en funció de la zona on el beneficiari vulgui comprar l'habitatge, ja que les diferències de preus entre grans capitals i municipis petits varien molt.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Acceptar
Com configurar