Notícies recents

17/10/2017

Mig milió de treballadors de la Hosteleria, pendents de renovar els seus convenis.

Segons les últimes dades de CC OO, a l'actualitat hi ha 1,04 milions de persones treballant en l'Hosteleria, dels que 567.754, un 54,4% del total, estan amb el conveni caducat o a plena negociació. El gruix d'aquests treballadors es concentra en cinc autonomies (Catalunya, Madrid, Comunitat Valenciana, Andalusia, Galícia i País Basc), on hi ha 536.810 treballadors sense conveni en vigor i on les diferències entre sindicats i patronals són molt distants, especialment a Catalunya i Madrid. Les patronals defensen pujades de salaris, però molt allunyades de les que s'han signat a Balears. De fet, els convenis provincials que s'han signat per aquest any no mostren increments superiors al 2% anual. Aquest és el límit fixat pels empresaris, que consideren que el pacte a les Balears posa en perill la competitivitat de les firmes i rebaixa els seus nivells de rendibilitat, mentre que els sindicats defensen un acord similar al de Baleares per a reduir la diferència de salaris de la Hosteleria amb la resta d'activitats. 

10/10/2017

La roba que utilitzin els treballadors d'una empresa sota de l'uniforme

La roba que utilitzin els treballadors d'una empresa sota de l'uniforme, inclús abans d'accedir al seu treball, no incideix en la imatge de l'empresa, ni en la seva relació amb tercers, segons estableix una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, el 19 de juny de 2017. La prohibició de la utilització de determinada roba resulta injustificada quan la majoria dels treballadors utilitzen bata de treball, facilitada per l'empresa i que ha de portar-se totalment cordada.

05/10/2017

La CE presentarà un pla amb el que pretén posar fre a l'evasió del pagament de l'IVA transfronterer.

Aquest frau deixa un forat de vora 50.000 milions d'euros a les arques públiques, segons càlculs de la Comissió. S'estima que el nou sistema contribuirà a reduir el frau en l'impost sobre el consum fins a un 80%. “Actualment el sistema d'IVA està massa fragmentat a Europa i és massa propens al frau”. Brussel·les vol que quan una empresa vengui a una altra dintre del continent, a les operacions frontereres, el gravamen de l'IVA que s'apliqui sigui el del país on es trobi el comprador, enlloc del tipus establert del venedor, com ha estat fins ara. Això vol dir que si una societat exporta a una desena de països de la UE, pot donar-se el cas que els productes es gravin amb deu tipus d'IVA diferent. 

28/09/2017

L'indicador avançat de l'IPC situa la seva variació anual al 1,8% al setembre

L'indicador avançat de l'IPC situa la seva variació anual a l'1,8% al setembre, dues dècimes superior a la registrada a l'agost. Aquest comportament destaca la pujada dels preus dels aliments i les begudes no alcohòliques, que van baixar al 2016. Per altre banda, la variació anual de l'indicador avançat de l'IPCA es situa al setembre en 1,9%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l'IPCA disminuiria una dècima respecte al mes anterior. 

26/09/2017

Brussel·les vol ampliar la cobertura a noves realitats com la economía col·laboradora o els contractes sense jornada definida.

Conscient que el malestar social impulsa als extremismes, la Comissió Europea prepara un pla per a final d'any, amb mesures com limitar el període de prova dels empleats. Fenòmens como Uber, el teletreball o els anomenats contractes de cero hores, en els que no existeix un horari mínim ni fixe, guanyen pes a la Unió Europea. Brussel·les vol reformar una directiva que reguli els contractes de treball per escrit per a millorar la cobertura d'aquest col·lectiu, en bona mesura compost per joves. Es tracta d'un gran repte. Perquè aquesta norma només afecta a treballadors per compte aliena. I precisament les empreses estan forçant a molts d'aquests treballadors a establir-se com autònoms per a limitar les seves obligacions legals. 

21/09/2017

L'acord de lliure comerç entre la UE i Canadà

L'acord de lliure comerç entre la UE i Canadà obrirà oportunitats en contractes públics i sectors com l'alimentació. Aquest dijous entra en vigor de forma provisional el tractat. El pacte neix sense haver-se ratificat pels 28 parlaments nacionals que composen la Unió Europea per a la seva entrada en vigor definitiva. Les autoritats comunitàries consideren que les pimes seran les més beneficiades per el CETA. 

19/09/2017

Treball ha acordat amb totes les comunitats autònomes la pròrroga del Pla Prepara fins al 30 d'abril de 2018

Treball ha acordat amb totes les comunitats autònomes la pròrroga del Pla Prepara fins el 30 d'Abril de 2018, amb caràcter retroactiu des del passat dia 15 d'agost, quan va expirar l'anterior. La pròrroga del Pla estarà fins la renovació dels sistemes de protecció, en els que el Govern junt amb interlocutors socials treballen ja, amb l'objectiu d'unificar els diferents plans d'ajuda (PAE, Prepara, RAI), i adequar-los a la sentència del Tribunal Constitucional i millorarà l'índex d'inserció laboral. La intenció del Govern és "fusionar"  tots els programes d'assistència per a aturats en "un gran programa" per a donar la cobertura a totes les circumstàncies contemplades en els plans vigents.

15/09/2017

El cost laboral de les empreses baixa un 0,2% en el segon trimestre de 2017

El cost laboral de les empreses baixa un 0,2% en el segon trimestre de 2017 respecte al mateix període de 2016 i es situa a 2.584,58 euros per treballador i mes, segons l'INE. El cost salarial per treballador i mes disminueix un 0,1% i arriba als 1.942,01 euros de mitja. Durant el segon trimestre de 2017 la jornada setmanal mitja pactada, considerant - conjuntament temps complet i temps parcial, és de 34,3. D'aquestes, es perden 4,3 hores a la setmana, de les que 2,7 són per vacances i festes. El número de vacants és de 82.826 en el segon trimestre de 2017. El 88,6% es troba- en el sector Serveis. La Indústria és l'únic sector que incrementa el seu cost laboral total aquest trimestre. Presenta creixements en quasi tots els components del mateix. La Construcció registra la major baixada del cost laboral total. 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.