Notícies recents

23/10/2018

os contratos de esta Navidad aumentan un 8,3% respecto al año anterior

La campaña de Navidad generará 406.000 contratos en el comercio, la hostelería y el trasporte durante noviembre, diciembre y enero, según las previsiones de Randstat. El informe muestra que el empleo en la campaña de Navidad crecerá en todas las comunidades autónomas. Castilla-La Mancha es la única región con crecimiento a doble dígito en el último año, con una variación del 15,2% respecto al año anterior. Durante los últimos años, la digitalización y el desarrollo de las nuevas tecnologías han modificado los hábitos de consumo y, por lo tanto, también las necesidades del mercado laboral. El crecimiento registrado en el comercio electrónico ha influido en las demandas de las compañías, que buscan perfiles con competencias digitales para cubrir sus vacantes. De esta forma, las empresas en esta época necesitan cubrir puestos de empaquetadores, carretilleros, mozos de almacén o transportistas, entre otros. También se incrementan las necesidades de profesionales destinados a la atención al cliente, tanto para atención 'online' como telefónica.

18/10/2018

Si el uniforme forma parte del equipo de protección del empleado, la adopción de la ropa y el calzado es una “facultad última de la empresa”.

Una reciente sentencia de la Audiencia Nacional declara que la elección de la ropa de trabajo considerada como equipo de protección es una facultad del empresario y que éste no tiene la obligación de negociar con otros órganos. En este caso concreto, el tribunal matizó que al ser la empresa de hidrocarburos la encargada de implementar medidas de seguridad, tenía la "facultad última" de elegir el uniforme y el calzado que tenían que llevar sus trabajadores sin la conformidad del Comité Intercentros de Seguridad y Salud Laboral, con el que no pudo llegar a un acuerdo en el momento de las negociaciones. Además, la Audiencia señaló que aunque es obligatorio que el citado Comité participe en las gestiones o decisiones de adquisición de vestuario, "no tiene la obligación de negociar y alcanzar un acuerdo"

16/10/2018

El Tribunal Suprem ha obligat a una empresa a repartir entre els seus treballadors la cistella de Nadal

El Tribunal Suprem ha obligat a una empresa a repartir entre els seus treballadors la cistella de Nadal que al 2016 va substituir per un còctel, al considerar que quant hi ha una "permanència continuada en el temps" d'aquest obsequi, l'empresa no pot decidir unilateralment suprimir-la. Segons consta la sentència, amb data del passat 12 de juliol, des de l'any 2007 l'empresa demandada ha anat entregant als treballadors una cistella de Nadal durant "els primers dies de desembre de cada any", l'import de la cistella s'ha anat incrementant cada vegada, tret de l'any anterior a suprimir-la, que va disminuir en quatre euros per a regalar un “panettone”. Els magistrats apunten que el fet de la reducció de l'import de la cistella s’emmarca en la "greu crisi que ha afectat a tots els sectors econòmics a nivell nacional" i que l'empresa oferís aquest obsequi, quan mai abans ho havia fet, suposa "en certa manera" assumir "la necessitat de substituir una cosa per un altre, en el que implícitament pot suposar un reconeixement de l'existència d'una determinada obligació".

11/10/2018

El Govern estudia facilitar als beneficiaris de la prestació de maternitat

El Govern estudia facilitar als beneficiaris de la prestació de maternitat dels últims anys que puguin reclamar àgilment els impostos pagats, després que el Tribunal Suprem aclarís la setmana passada que aquesta assignació no ha de tributar per l'IRPF. L'Agència Tributària treballa en el disseny d'un formulari específic que permeti a qui va cobrar aquesta prestació entre 2014 i 2017 rectificar la seva declaració de la renta corresponent a aquells anys a fi que Hisenda retorni els imports abonats. L'assignació quedarà exempta a la declaració de la renta del pròxim exercici. L'Agència Tributària ha sol·licitat a la Seguretat Social els 900.000 certificats de cobrament des de 2014 a 2017 per a clarificar els beneficiaris. Des de l'Agència Tributària afirmen que aquest assumpte s’està  estudiant però que actualment no hi ha una decisió presa sobre com s'actuarà per la resolució del Suprem.

09/10/2018

La jubilació parcial amb contracte de relleu ha guanyat força en els últims anys.

El cost mig d'aquesta figura és un 25,4% superior al de la jubilació anticipada ordinària. El sobre cost anual per al sistema és de més de 2.100 milions d'euros a l'any, "és a dir, quasi el 12% del dèficit de la Seguretat Social al 2017", segons el càlcul del professor d'Economia Aplicada a la URJC, expert en pensions i col·laborador de Fedea. No obstant, el Govern està treballant per a potenciar la figura del contracte de relleu. A més, es pretén garantir les condicions d'aquest contracte en algunes indústries com la de l’automòbil. Altres sectors com el sindicat UGT ha recolzat la continuïtat d'aquesta figura argumentant que és fonamental aquest tipus de contracte i la jubilació parcial utilitzant per a incrementar la substitució natural i la transmissió de coneixements entre les generacions que es jubilen i les que accedeixen al mercat laboral.

04/10/2018

Possibilitat de “reactivar els convenis especials per als treballadors que varen acumular importants forats de cotització durant els anys de la crisi”.

Així ho ha anunciat avui la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, durant una compareixença al Senat. Encara que aquesta proposta està en un estat inicial i no s'ha dissenyat al detall, fonts del Departament explicaren que la mesura està pensada per a treballadors que durant la crisi tenien 35 o 40 anys i van estar llargs períodes a l'atur i sense cotitzar. Al setembre, la Seguretat Social tenia subscrits convenis especials de cotització amb quasi 143.000 treballadors, la majoria d'ells (uns 100.000) prejubilats que han pactat amb les seves empreses l'abonament indirecte de les seves cotitzacions fins la jubilació o que decideixen abonar-les individualment amb la indemnització obtinguda.

02/10/2018

A la vista de la problemàtica enllaçada a la sol·licitud del NIF per part d'entitats estrangeres..

A la vista de la problemàtica enllaçada a la sol·licitud del NIF per part d'entitats estrangeres, és fàcil entendre com, moltes vegades, el que hauria de ser únicament una "simple formalitat administrativa" es converteix en un obstacle per a tancar una inversió a Espanya en el temps previst, no només per la dificultat que moltes vegades representa explicar  al client l'obligació del tràmit i de continuar uns formalismes que es consideren exagerats, sinó per la inseguretat jurídica que porta el procés, moltes vegades els resulta dissuasori. Però el cert, és que les càrregues per a l'inversor estranger no es limiten a la sol·licitud del NIF sinó que s'incrementa una vegada aconseguit. 

27/09/2018

La Comissió del Pacte de Toledo ha tancat un acord...

La Comissió del Pacte de Toledo ha tancat un acord majoritari per a que les pensions tornin a revaloritzar-se conforme al IPC "real" i sense que això afecti a cap altre paràmetre, seguint així la recomanació aprovada al 2011, han confirmar fonts parlamentàries. A més, deixen clar que "la comissió constata que el vigent índex de revalorització de les pensions (IRP) no té prou consens polític i social". Perea ha dit que l'acord d'avui és un punt d'inflexió "per seguir caminant en les recomanacions" posteriors i ha fet èmfasi en tres punts: millorar les pensions de les dones, dels joves (per que tinguin carreres de cotització més llargues) i les dels discapacitats.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.