Notícies recents

1/28/2021

Los jueces mercantiles de Barcelona han aprobado un nuevo protocolo para facilitar que la práctica concursal contribuya a la supervivencia de los negocios en crisis

Los jueces mercantiles de Barcelona han aprobado un nuevo protocolo para facilitar que la práctica concursal contribuya a la supervivencia de los negocios en crisis y de la mayor parte de sus puestos de trabajo. En este caso, a través de una figura conocida como el prepack. Este mecanismo, utilizado en jurisdicciones como los Países Bajos o el Reino Unido, abarca todas las actuaciones previas a la solicitud del concurso de una empresa que culminarán en la venta de la unidad productiva pocos días después de suspender pagos. El prepack no está regulado en España, pero sí que casa perfectamente con la directiva comunitaria sobre reestructuraciones que está en fase de transposición y no contradice la ley concursal. La gravedad de la crisis actual, ante la posible avalancha de concursos, ha llevado a los jueces de Barcelona a establecer un mecanismo que ha sido muy bien acogido por los expertos.

1/26/2021

El 90% de los contribuyentes se muestra contrario a una armonización del Impuesto sobre Sucesiones y Donaciones

El 90% de los contribuyentes se muestra contrario a una armonización del Impuesto sobre Sucesiones y Donaciones que impida a las comunidades autónomas disminuirlo cuando lo consideren necesario y no solo aumentarlo para desarrollar sus políticas socioeconómicas. No obstante, un 80% se muestra a favor de que se cree mayor uniformidad. Estas son Algunas de las conclusiones del informe Opiniones y actitudes de los españoles en 2019, publicado por el Instituto de Estudios Fiscales (IEF) del Ministerio de Hacienda. Al 17% le preocupa que el fraude fiscal aumente la presión sobre quienes sí pagan sus impuestos.

1/21/2021

La prohibició d'acomiadar en les empreses amb Erte

La prohibició d’acomiadar, en les empreses amb Erte, fins que hagin transcorregut sis mesos des que es va incorporar el primer treballador, es debatrà en mans dels jutges del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). 
Diversos magistrats consultats reconeixen la gran divisió doctrina que s’ha produït entre els magistrats de la jurisdicció social i alguns han reconegut la possibilitat d’elevar una qüestió prejudicial als seus companys comunitaris per a que interpretin si la legislació espanyola s’ajusta al dret de la UE. 

1/19/2021

El Govern i les associacions d'autònoms negocien la pròrroga d'ajudes del col·lectiu.

El Govern i les associacions de treballadors autònoms negocien la pròrroga de les ajudes per al col·lectiu, destinades a reduir l’impacte de la pandèmia i les restriccions imposades. 
El paquet d’ajudes serà viable fins el 31 de maig i l’Executiu es compromet a flexibilitzar les condicions d’accés al tancament extraordinari d’activitat.
Tot i això, les associacions han reclamat reduir el límit de la pèrdua d’ingressos a justificar per accedir a aquesta prestació per tancament del 75% al 50%. L’executiu ha acceptat que es pugui accedir a la prestació extraordinària sinó s’ha cobrat en el mes de març o que es millori la situació dels autònoms de temporada. 

1/14/2021

Obligat a rebaixar un 50% del lloguer a un inquilí dedicat a l’activitat turística afectat per Covid-19.

La magistrada del Jutjat de Primera Instància 20 de Barcelona ha atorgat el "rebus sic stantibus" a un inquilí que tenia arrendats varis pisos per lloguer turístic i que, per motiu del Covid-19 i l’estat d’alarma, va veure afectat el seu negoci i disminuir els seus ingressos.
Per aquest motiu la magistrada estima el recurs interposat i declara que s’ha produït “una alteració imprevisible de les circumstancies que van servir de base per a la formació de la voluntat negociadora i que aquesta alteració genera un desequilibri de les prestacions a càrrec de l’actora”.  

1/13/2021

Els ERTE es prorrogaran fins el pròxim 31 de maig,

Els ERTE es prorrogaran de manera automàtica fins el pròxim 31 de maig, de manera que ni les empreses ni els més de 755.000 treballadors que actualment estan afectats per una suspensió de treball a conseqüència del covid-19 tindran que tornar a sol·licitar-ho, en cas que al febrer l’hagin de mantindre.
L’objectiu és alleugerir els procediments per a que es produeixin de nou col·lapses al SEPE, segons han confirmat fonts properes a la negociació.
El Govern es va tornar a reunir aquest dilluns amb els agents socials i, tot i que no es va tancar acord, es continua avançant amb interès d’enteniment. Les condicions dels nous ERTE seran similars a les anteriors, amb molt poques variacions, explicaren les fonts del Ministeri, que es van mostrar optimistes per tancar-ho tot a la nova reunió que tindran el pròxim dijous.

1/7/2021

No és al treballador a qui correspon provar els desplaçaments i despeses de manutenció respecte al IRPF.

No és al treballador aquí correspon provar la realitat dels desplaçaments i despeses de manutenció i estància als efectes de IRPF, ha de ser l’administració –per a la seva acreditació – haurà de dirigir-se a l’empresa obligada a acreditar que les quantitats abonades pels corresponents conceptes responen a desplaçaments realitzats en determinats dies i llocs, pel motiu del desenvolupament de l’activitat laboral, segons la sentència del TS de 3 de desembre.
La condició de treballador/administrador del perceptor de la dieta no determina que hagi de ser ell qui hagi d’acreditar la realitat dels desplaçaments o de les despeses de manutenció i estància tot i que, en atenció a les circumstàncies, aquest extrem pugui tenir incidència en l’acreditació del pressupost de fet determinant de la no subjecció dels sumatoris percebuts com a dietes.

1/4/2021

La batalla contra la clàusula de salvaguarda de treball.

La batalla contra la clàusula de salvaguarda de treball, exigeix que les empreses acollides a Erte no puguin acomiadar els treballadors fins sis mesos després de la data en què es va incorporar el primer treballador, no es donarà als despatxos del Ministeri de Treball, sinó als Tribunals. 
La batalla es centra en com s’interpreta la sanció que s’imposa si alguna empresa decideix saltar-se la norma i acomiada abans que compleixin els sis mesos. Un coneixement generalitzat entre els experts en dret laboral si es té en compte que les sol·licituds dels nous expedients aprovats l’1 d’octubre, aplicats a les restriccions administratives de la segona onada de la pandèmia, molts gestors i assessors laborals han recomanat als seus clients que sol·licitin l’Erte, però que rebutgin les exoneracions a les cotitzacions de la Seguretat Social. Perquè si no reben els beneficis en les quotes no estaran obligats a ampliar altres sis mesos la prohibició d’acomiadar.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Acceptar
Com configurar