Notícies recents

14/12/2017

El TS estableix que Hisenda no pot cobrar IRPF a estudiants amb beca que passin més de 183 dies l'any a l'estranger.

La Sala Tercera, de lo Contenciós-Administratiu, del Tribunal Suprem ha establert que la permanència fora del territori nacional durant més de 183 dies al llarg de l'any com conseqüència de gaudir d'una beca d'estudis no pot considerar-se com una absència esporàdica que, segons l'article 9.1.a de la Llei del IRPF, computen com a període de permanència al territori espanyol a efectes de ser considerat contribuent com a resident habitual a Espanya.  

12/12/2017

Les franquícies que obren 24 hores

"La tendència ha canviat i segur que a curt termini augmentarà el numero de franquícies que obren les 24 hores, per que s'està oferint el que el mercat demana". Supermercats, gimnasos o perruqueries s'uneixen a la aposta. McDonald's, fou pionera en obrir 24 hores al 2008. Avui, nou anys després, la multinacional compta amb 160 restaurants oberts les 24 hores al nostre país, segons han confirmat fonts de l'empresa. Una idea que també defensen des de Anytime Fitness, la cadena de gimnàs de 24 hores.  

05/12/2017

La jutgessa de clàusules sòl de Còrdova

Estima la nul·litat de despeses hipotecàries, interessos de demora i venciment anticipat en les primeres onze sentències notificades. En matèria de despeses, els bancs hauran de restituir les quantitats aportades, excepte l'import de la transmissió patrimonial que ho continua pagant el client. La jutgessa no condemna als bancs en vuit d'aquestes sentències, mentre que en tres d'elles - per violació- si que ho condemna  Abans que finalitzi l'any, als voltants de 30 sentències sobre clàusules sòl estaran també notificades. 

30/11/2017

El PIB generat per l'economia espanyola ha registrat un creixement trimestral del 0,8% en el tercer trimestre de 2017

El PIB generat per l'economia espanyola ha registrat un creixement trimestral del 0,8% en el tercer trimestre de 2017, segons les dades de la Comptabilitat Nacional Trimestral d'Espanya, facilitats per l'INE. Aquesta taxa és una dècima menor que l'estimada en el segon trimestre de l'any. En termes interanuals, la taxa de creixement del PIB és del 3,1%, similar a la del segon trimestre, com a conseqüència d'una major aportació de la demanda nacional i d'una aportació menor de la demanda externa. El treball de l'economia, en termes de llocs de treball equivalents a temps complet, registra una variació trimestral del 0,8%, una dècima inferior a la registrada en el trimestre anterior. La variació anual del cost laboral unitari es situa aquest trimestre en el –0,2%, 1,2 punts per sota del deflactor implícit del PIB (1,0%). 

28/11/2017

El Congrés recolzarà la llei per implantar sancions a qui pagui tard les factures.

Tots els partits amb representació al Congrés dels Diputats recolzen la llei de reforç de la lluita contra la morositat en les operacions comercials i que suposa la implantació de un règim sancionador per a les empreses que paguen tard les factures als proveïdors.  Les multes oscil·laran des dels 406 als 819.780 euros, en funció de la gravetat i la reiteració dels deutes. A Espanya es mou un crèdit comercial de, aproximadament, 200.000 milions d'euros anuals. D'aquesta quantitat, un 60% s'abona tard als proveïdors (a la UE la mitja volta el 30%). El sector privat triga a pagar les factures als seus proveïdors 77 dies, de mitja, 17 per sobre del legal, que són 60 dies. Les mitjanes aritmètiques solen ser falses. Els terminis mitjans de pagament d'algunes grans empreses es disparen. L'últim informe sobre la morositat de les constructores del Ibex marcava terminis des de 181 fins a 536 dies. És a dir, entre sis i nou vegades la legalitat.

23/11/2017

Els plans de pensions es moren.

Han arribat al seu màxim. No poden donar més. Els anàlisis ho diuen des de la OCDE als sindicats, passant per les gestores de fons, els actuaris i la patronal. Aquest vehicle dissenyat per a completar la pensió publica ha funcionat bé, però no s'ha instaurat. L'import estalviat en plans de pensions no arriba a 5.000 euros per persona, una quantitat que difícilment pot ajudar a completar els ingressos del treballador en els 20 anys que viurà després de jubilar-se. En els nou primers mesos de l'any surten 580 milions d'euros, i aquest serà l'any on hi hauran més retirades que importacions. L'únic factor que està ajudant a que el valor total creixi lleument és la revalorització dels actius en què estan invertits els plans. Els volums de patrimoni estalviat es van triplicar, així com el número de participants. La tendència va començar a canviar al 2006, quan es va suprimir la desgravació fiscal que hi havia en cas de recuperar-se el pla de forma capital".

21/11/2017

L'absentisme laboral causat per baixes per malaltia i per altres motius ha augmentat un 50%

L'absentisme laboral causat per baixes per malaltia i per altres motius ha augmentat al voltant d'un 50% des dels nivells mínims registrats durant la crisi i ha arribat al pic més alt des del 2009. A més, d'aflorar problemes de salut, els experts veuen darrera de les dades un símptoma del clima laboral que es viu en molts llocs de treball. La dada corresponent al segon trimestre d'aquest any mostra que cada treballador va perdre una mitja de 4,99 hores al mes, un 47,6% més que el mínim de 3,38 hores i el nivell més alt des de les 5,01 hores del 2009, després d'empitjorar l'increment de les absències registrades fins el primer trimestre. L'escalada del número de treballadors en situació de baixa per malaltia comú així com la durada dels períodes d'incapacitat està tenint un impacte directe en les mutues d'accidents de treball. Es tracta de la pitjor situació des de que les mútues varen assumir la gestió de la incapacitat temporal per malaltia comú.

17/11/2017

La Inspecció de Hisenda farà servir anuncis publicats per particulars en les plataformes de venda per a cobrar l'ITP als usuaris

El ministre de Hisenda ha assegurat que el comerç online ha de complir les mateixes normes que la resta i que els particulars que utilitzin plataformes digitals com eBay o Wallapop per a vendre articles de segona mà hauran de declarar els ingressos a través de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials (ITP) El ministre ha destacat que "no hi ha novetats en aquest sentit" sobre la venda de segona mà a Internet, "en tot cas el que estem fent és interpretar la legislació vigent que ja preveu aquestes situacions".

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.