Notícies recents

12/5/2023

Las ayudas y subvenciones para sostener los negocios van a ser clave el próximo año.

El Gobierno tiene en su agenda de planes para el próximo año 2024 un conjunto de ayudas para fortalecer la resistencia de las pequeñas empresas y los trabajadores autónomos. Conocer de cerca cuáles son algunas de las ayudas para pymes y autónomos que van a estar disponibles el próximo año es clave a la hora de afrontar un nuevo año profesional con éxito y esperanza. Algunas de estas ayudas estarán relacionadas con la transformación, recuperación y resiliencia, programas de digitalización, contratación de personal, así como relacionadas con la economía verde.

11/30/2023

Els treballadors tenen dret a gaudir de permisos per assistir a tècniques de preparació al part.

La Sala Social del TSX de Galícia així ho ha confirmat per primera vegada. La decisió de primera instància, no obstant, no reconeix als homes el permís per acudir a exàmens prenatals, també sol·licitada pel demandant. El TSXG coincideix “amb el criteri encertat de la jutjadora d'instància” de no estendre aquest permís als treballadors homes i altres persones progenitores que no són gestants. Pel que fa als permisos per a tècniques de preparació al part, que “la pròpia redacció de les normes no exclou els treballadors pares i altres persones no gestants, doncs, mentre que òbviament aquests no poden ser sotmesos a permisos prenatals, sí que poden assistir a les tècniques de preparació al part, i des de la perspectiva de la bona fi del procés de maternitat/gestació, això sol ser saludable recomanació”.

11/28/2023

El TS es pronuncia sobre els socis treballadors de cooperatives que surten de la companyia per la mala situació econòmica: poden accedir a la jubilació involuntària anticipada.

En aquests casos no és possible que la Seguretat Social rebutgi la sol·licitud de jubilació invocant que no s'ha percebut la indemnització pròpia dels acomiadaments objectius o col·lectius. La Sala explica que no qüestionant-se la involuntarietat, ni existint indicis de frau, resultaria excloent exigir als socis treballadors de cooperatives que acreditessin la percepció d'una indemnització desconeguda en el règim jurídic del seu vincle societari.

11/23/2023

La CE modifica les qualificacions de la mida de les empreses

Eleva les xifres del balanç i del volum de negoci que defineixen cadascuna de les categories empresarials als efectes del compliment de les obligacions de presentació d'informes i auditories. La modificació normativa entrarà en vigor a partir de l'1 de gener de 2024. Això no obstant, els Estats membres poden permetre a les empreses que apliquin aquestes disposicions per als exercicis que comencin a partir de l'1 de gener de 2023. Una vegada en vigor aquesta Directiva, es consideraran microempreses aquelles el balanç de les quals no superi els 450.000 € i el seu volum de negoci se situï per sota dels 900.000 €, fet que suposa un ajust a l'alça del 28,6%. El nombre estimat de societats de capital que es beneficiarien d'una reducció de les obligacions de presentació d'informació i auditoria és del 6%.

11/21/2023

Les accions de responsabilitat davant dels administradors per deutes socials no estan subjectes al termini general de prescripció.

Segons el TS, aquestes accions prescriuen en funció de la naturalesa del deute en qüestió. El Tribunal Suprem justifica aquest nou criteri, en primer lloc, explicant que quan es tracta de deutes contrets estant la societat en causa de dissolució, la voluntat de la llei és col·locar l'administrador en una posició de garant personal dels deutes de la societat, com si fos un fiador. En segon lloc, la sentència conclou que els dos preceptes que s'apliquen fins ara per determinar la prescripció, en realitat, no són aplicables a la responsabilitat per deutes socials.

11/17/2023

El TS elimina les restriccions imposades per la DGT sobre les deduccions per R+D+i.

En concret, el Suprem estableix que "és procedent la inclusió a la base de la deducció per R+D+i, de les despeses meritades en exercicis anteriors no consignats en les autoliquidacions corresponents, sense que fos necessària la prèvia sol·licitud de rectificació de les autoliquidacions dels períodes impositius corresponents a les deduccions no declarades". La sentència rebutja així el criteri que va introduir Tributs el juny del 2022. En aquella data, l'òrgan va emetre dues consultes vinculants que establien que l'única via per acreditar les deduccions era amb una rectificació de l'autoliquidació corresponent al seu any de generació.

11/9/2023

La incapacitat permanent absoluta de l'empresari i la decisió d'extingir els contractes dels empleats no han de ser simultànies.

Així, la jurisprudència permet un “termini raonable o prudencial” entre tots dos extrems perquè l'ocupador avaluï les seves opcions i adopti la millor decisió. Amb aquest argument, el TS ha validat el cessament d'un treballador que va tenir lloc deu mesos després de la declaració d'incapacitat absoluta del cap. En aquest cas, l'extinció del contracte es va lligar a tres factors que el tribunal té en compte: “La situació d'incapacitat, l'empitjorament i el fracàs de la gestió encomanada a una de les treballadores”. Per tot això, tenint en compte els esforços de l'ocupadora, l'alt tribunal ha estimat que els cessaments van ser adequats.

11/7/2023

Hisenda deixa als llimbs treballadors estrangers davant la impossibilitat d'acollir-se a la Llei Beckham.

La Llei de Startup, que va entrar en vigor el 23 de desembre passat, va ampliar el perfil de les persones que podien acollir-se a aquest règim tributari. Tot i això, des de l'entrada en vigor d'aquesta norma, ja fa més de deu mesos, l'Administració encara no ha desenvolupat el reglament necessari perquè aquests nous col·lectius puguin sol·licitar acollir-se a la Llei Beckham. Experts tributaris expliquen que la manca de desenvolupament reglamentari deixa aquests nous col·lectius fora de la realitat, ja que el procediment de sol·licitud actual no s'adapta a aquestes situacions i l'Administració no està resolent les sol·licituds. "Aquests contribuents i els seus ocupadors necessiten saber quina retenció se'ls ha d'aplicar, no poden estar als llimbs i menys de cara a la presentació de l'impost el juny de 2024"

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Acceptar
Com configurar